«Ελληνική ανδρική μόδα υπάρχει. Ελληνες άνδρες δεν υπάρχουν να τη φορέσουν!». Κατά το «ουδείς προφήτης στον τόπο του», ο ράφτης και σχεδιαστής κ. Γιώργος Παπαδόγαμβρος έμελλε να γίνει γνωστός στην Ελλάδα μέσω της… γαλλικής ποδοσφαιρικής αποικίας, για την οποία σχεδιάζει πλέον σε μόνιμη βάση κοστούμια, παντελόνια και πουκάμισα «μεταμοντέρνας», όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, αισθητικής.
Ο ράφτης που επιμελήθηκε το κοστούμι με φούστα που φόρεσε ο γάλλος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ και σχεδιάζει τα κοστούμια διάσημων σταρ του ποδοσφαίρου, όπως των Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Σεντρίκ Καντέ και Σίντνεϊ Γκοβού, μιλάει για την τέχνη της ανδρικής μόδας στη (συντηρητική) Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Ηταν αρχές του 2011 όταν ο Τζιμπρίλ Σισέ ανακοίνωσε στον Γιώργο Παπαδόγαμβρο ότι σκόπευε να εμφανιστεί στην εκδήλωση του περιοδικού «Status» φορώντας… φούστα και του ζήτησε να επιμεληθεί το σύνολο. «Δεν δίστασα καθόλου. Μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω και να πειραματίζομαι με διαφορετικά στυλ. Ο ράφτης για μένα οφείλει να είναι και καλλιτέχνης. Ωστόσο στην Ελλάδα αυτό είναι πρόβλημα, γιατί οι άνδρες είναι αρκετά συντηρητικοί και φοβούνται να πρωτοτυπήσουν. Αντιθέτως, οι ξένοι είναι πιο ελεύθεροι, και ειδικά αυτοί που είναι καταξιωμένοι στον τομέα τους, όπως ο Σισέ, δεν φοβούνται να χαρακτηριστούν «εκκεντρικοί»» αναφέρει ο ίδιος. Υστερα από πολύωρες «διαβουλεύσεις», οι δύο άνδρες κατέληξαν στη μακριά φούστα γιαπωνέζας σχεδιάστριας, την οποία συνδύασαν με μαύρες μπότες και ένα σμόκιν που σχεδίασε ο έλληνας ράφτης.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ